Pro Musica Leánykar

Pro Musica
Fotó: Mudra László – Zeneakadémia

 

 

Pro Musica Leánykar

A Pro Musica Leánykar a világ egyik vezető kórusának számít azóta, hogy alapításuk évében megnyerték első nemzetközi versenyüket. A Kodaly zeneoktatási módszer sikerének nemzetközi nagyköveteiként nemcsak a legmagasabb szintű előadóként, hanem zeneoktatási konferenciák és mesterkurzusok résztvevőiként is keresettek.

 

A kórus repertoárja gazdag és változatos - a reneszánsztól a kortárs kórusmuzsikáig terjed. Tartalmazza a reneszánsz és romantikus korszak vezető darabjait, Bartók és Kodály műveit, kortárs magyar zeneszerzők műveit, valamint magyar és más országok népzenei feldolgozásait. A kórus számos művet mutatott be, és szórakoztató célú darabokat is előad.

 

A kórus repertoárja gazdag és változatos - a reneszánsztól a kortárs kórusmuzsikáig terjed. A kórus repertoárjában a reneszánsz és a romantika korának vezető darabjai, Bartók és Kodály művei, kortárs magyar zeneszerzők művei, valamint magyar és más országok népzenei feldolgozásai egyaránt megtalálhatók. A kórus számos művet mutatott be, és szórakoztató célú darabokat is előad.

A kórus az évek során elnyert számos versenydíj és egyéb elismerés mellett a Cantemus Gyermekkórussal megosztva két rangos országos művészeti elismerést is kapott: a Magyar Örökségért Alapítvány díját és a Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjat.

 

A kórust megalakulása óta Szabó Dénes Liszt-díjas, Kossuth-díjas, Nemzet Művésze igazgató karnagy vezényli.

hu_HUHungarian
Verified by MonsterInsights