Cantemus Gyermekkar

Fotó: Mudra László – Zeneakadémia

Cantemus Gyermekkar

A Cantemus Gyermekkórus (1975-ben alapította Szabó Dénes) a nyíregyházi Zoltán Odály Általános Iskola többszörös nemzetközi díjas felső tagozatos diákkórusa. A kórus 1975-ös megalakulása óta a legmagasabb színvonalú kórusteljesítményt érte el, és rengeteget utazott koncertezni, versenyezni és fesztiválokon részt venni Európa és a világ országaiban - többek között Ausztráliában, Kanadában, Japánban, Koreában, Dél-Amerikában és az Amerikai Egyesült Államokban.

 

A kórus sikereit a Kodály zenepedagógiai módszer elvei alapozzák meg, amelyet Szabó Dénes vezetésével valósítanak meg, aki az iskola felső tagozatos gyermekeit tanítja zenére, vezényli és irányítja a kórust, valamint a Cantemus Kórusintézet igazgatója.

 

A kórus széles repertoárja a kórusmuzsika szépségére összpontosít - a gregorián énekektől kezdve a reneszánsz és romantikus korszakon át a kortárs művekig. A magyar repertoár egy része a hagyományos népzenén alapul - többek között Bartók és Kodály művei -, más részüket pedig kifejezetten a kórus számára írták vezető kortárs magyar zeneszerzők. Így a kórus a hagyományos és a kortárs magyar zene zászlóvivőjévé vált.

hu_HUHungarian
Verified by MonsterInsights